Tohumlar içinde yüzlerce meyve oluşturacak potansiyeli barındırır.
Bunun için yapılması gerekenler;
Önce, tohumu özenle toprağa ekmek,
Sonra, tohumun büyümesi için gerekli koşulları sağlamak (Su, güneş, vitamin ve mineral takviyesi yapmak)
Ve son olarak sabır ve kararlılıkla onun büyümesine eşlik etmek<
Biz, bireyler de içimizde farklı farklı tohumlara sahibiz. Ben bu tohumları üç gruba ayırıyorum.
Birinci Tip Tohumlar, bildiğimiz, günlük yaşamda kullandığımız ya da içinde bulunduğumuz koşullar nedeniyle artık kullanmadığımız, atıl kalan tohumlardır.
İkinci Tip Tohumlar, varlığını bildiğimiz ya da hissettiğimiz ama onlara dokunduğumuzda sonunda sorumluluk almak zorunda kalacağımız ve belki de klasik deyimle bizi “Konfor Alanından” çıkmaya zorlayacak olanlardır.
Üçüncü Tip Tohumlar, henüz sizin bile farkında olmadığımız, içinizde bir yerlerde gizli kalmış ve üzeri örtülmüş tohumlar. Örteni bilemeyiz, tıpkı bunların sayısı ve niteliklerini bilemediğimiz gibi. Ama odak ve niyetimizi onları araştırmaya yönlendirdiğimiz zaman, küçük küçük bunları fark edebilir ve onlarla oluşturacağımız hikayelerin heyecanı ile dolabiliriz.
Her insan bu 3 tip tohuma sahip olmakla birlikte çok az insan ikinci tip tohumları ekme cesaretine sahiptir. Zira ikinci tip tohumlar yeniye ve farklı olana kucak açarken, bir şeylerden de vazgeçişe zorlar!
Üçüncü tip tohumlar ise üzerine emek verilerek ortaya çıkarılabilecek olan türdendir. Ortaya çıkması tek başına yetmez. Onun tohumdan meyve olma yolculuğuna giden yolda, köklerinin gücünü fark etmesi ve tam anlamıyla kendi kendine yetebileceğini anlaması, sürdürülebilir bir büyümenin olmazsa olmazıdır.
Kemal Başaranoğlu markasının arkasındaki logo bireyin sahip olduğu o büyük potansiyelin ortaya çıkma isyanını simgeler.
Kemal Başaranoğlu,
MSc, MCC, NLP MP
Master Certıfıed Coach
“Ben, kontrolüm altında olan ya da kontrol altına alabileceğim her sorunun mutlaka bir çözümünün olduğuna inanırım” Çünkü insan beynindeki her bir sinir hücresinin sınırsız bir araya gelme kapasitesi (sinaptik bağlantı) bunu mümkün kılıyor” ”
Kemal Başaranoğlu,
MSc, MCC, NLP MP
Master Certıfıed Coach
Bireyler her ne kadar potansiyellerini açığa çıkarmaya çalışsa da, içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik koşullar onu bir şekilde çerçeveleyip bulunduğu alana hapsetmeye çalışır. Halbuki her çerçevenin içinde mutlaka bir çıkış yolu vardır.
Logodaki tomurcuğun içinde bulunduğu çerçevenin boşlukları çıkış noktası, bir diğer anlamda çözüm noktası.
Elbette görmek isteyen yol arkadaşlarıma!
Sevgilerimle